Elisabet

Tovan
Minns ni tovan från igår? Den är betydligt mindre idag, men det sitter en stenhård liten knut längst ner i håret. Efter flera timmars tålmodigt arbete av min man måste jag säga. Han är en klippa. Idag lägger jag in sista rycket med att försöka lösa ut knuten. Jag ska lägga i en inpackning som har gjort under på mitt hår förr. Wish me luck!
 
Jag satt inte bara och hyperventilerade över trassel igår utan jag utmanade mig själv lite, genom att använda mig av en grönsak jag tycker smakar vidrigt i matlagning. Jag brukar köpa svinnpåsar med frukt och grönt när jag hittar sådana på affären. I en av dom följde en stor bit selleri med. Jag gillar INTE selleri och den som sa att det går lika bra med selleri hade fel. Därmed basta.
 
Sellerin hade legat och tagit plats i kylskåpet som andra godare grönsaker hade kunnat uppta, i gott och väl en vecka. Jag har svårt att slänga mat, så till slut tog jag tag i saken och bestämde mig för att våga äta selleri. 
 
 Selleri
 
Jag skar sellerin i bitar och sköljde och dumpade sen ner den i en koppargryta. Till det lite chili.
Chli
 
Jag kärnade ur chilin och hackade i småbitar och dumpade ner i samma gryta som sellerin. Här någonstans så försvann orken att ta foton. Men två skalade morötter som jag skärt i lagom stora munsbitar, fyra små lökar kvartade, en gul paprika skuren i lagom munsbitar, en palsternacka i lagom stora bitar samt ett par nävar strimlad spetskål åkte också ner i grytan. En rejäl skvätt olivolja (här försvann nyttigheten och lämnade plats för dekadens) säkert en deciliter gick också i kastrullen. Jag fräste ihop allt tills löken blivit mjuk och saltade och pepprade rejält. Sedan i med en burk krossade tomater av märket Mutti, plus fem stycken grovt hackade vitlöksklyftor. Det fick puttra en stund innan jag hällde i ca fyra deciliter vatten och lät allt puttra tillsammans i ca en timme. Jag var lite trött vid det här laget, så min tidsuppfattning var inte den bästa. Det hade i alla fall kokat ihop till en stuvning och grönsakerna var klara när jag drog kastrullen av plattan. Jag lade över rejält med vitost. Ni vet sån där man köper på Willys i stålburkar. Ost som ligger i saltlag. Massor la jag över stuvningen i grova bitar och ställde sen tillbaka kastrullen på plattan i 5-10 minuter. Sen var det dags att servera tillsammans med ett gott bröd och ett litet glas iskallt vitt vin. Det var himmelskt gott kan jag säga! Jag ger mig. Det går lika bra med selleri. :)